De vijf meest indrukwekkende Canadese skigebieden

De vijf meest indrukwekkende Canadese skigebieden

Met een wintersportseizoen van ruim zes maanden is Canada de perfecte bestemming voor een onvergetelijke skivakantie. Kies je voor de 200 pistes in Whistler Blackcomb, onder het Noorderlicht kamperen in Jasper National Park, de avontuurlijke pistes in Revelstoke, skisafari in Banff National Park of kort reizen om het skidorpje Mont Tremblant te ontdekken? Een ding is zeker: de eindeloos lange pistes met verse ‘champagne poedersneeuw’ maken Canada tot een waar skiparadijs. 

© Unofficial Networks

Jasper National Park

Verruil dit jaar de Europese Alpen voor het plaatsje Jasper in de Canadese Rockies. In skigebied Marmot Basin beleef je een onvergetelijke ‘powder snow’ ervaring. Met 86 pistes en genoeg off-piste mogelijkheden kunnen zowel ervaren als onervaren wintersporters hier terecht. Verder is Jasper National Park in 2011 uitgeroepen tot een Dark Sky Preserve, een gebied waar ’s nachts amper kunstlicht zichtbaar is. Je kunt hier in de winter kamperen in de sneeuw en onder het Noorderlicht.

Whistler Blackcomb

De bruisende stad Whistler, ten noorden van Vancouver, is de uitvalsbasis voor het grootste skigebied van Noord-Amerika. Op de twee bergen Whistler en Blackcomb zijn meer dan 200 geprepareerde pistes, zestien bowls en drie gletsjers. Er is zelfs een afdaling van 11 kilometer lang! Free riders hebben hier hun eigen paradijs met vier funparken, superpipe en meer. Bekijk de besneeuwde bergen ook van een andere kant. Stap in de Peak 2 Peak gondel met glazen vloer en geniet van het indrukwekkende uitzicht.

Revelstoke

Wil je skiën op de meest pure poedersneeuw? Dan ben je in Revelstoke in het zuidwesten van Canada aan het juiste adres. Het is het gebied met de beste sneeuw in heel Canada en er valt hier per seizoen wel negen tot twaalf meter sneeuw uit de lucht. Stap in de skilift of boek een heliski en laat je ergens afzetten per helikopter. In februari vindt op zo’n twee uur rijden van Revelstoke de Vernon Winter Carnival plaats. Tijdens deze echte Canadese traditie is er onder andere een kleurrijk luchtballon feest en een sneeuwsculptuur competitie.

Banff National Park

Voor het authentieke Canadese wintersport gevoel moet je naar Banff National Park. Op ongeveer een uur rijden vanaf Calgary vind je hier de pistes van Mount Norquay, Sunshine village en Lake Louise. Deze drie locaties zijn daarnaast onderdeel van een heuse skisafari.  Tijdens deze ‘safari’ bezoek je diverse mooie en uitdagende skigebieden voor een complete poedersneeuw ervaring.

Mount Tremblant

In slechts zeven uur vlieg je naar Montreal vanaf Amsterdam. Rijdt anderhalf uur verder en bereik Mont Tremblant, aan de Oostkust van Canada. Dit pittoreske, autovrije dorp is magisch! Naast skiën op de vier hellingen kun je ook met een hondenslee rijden en genieten van de beste fondue van Canada.

De nieuwe website www.youcanada.nl biedt hulp en advies bij het plannen van een reis met informatie over verschillende routes. Voor meer informatie. www.youcanada.nl

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!